dilluns, 6 de juliol del 2009

REUNIÓ AMB EL PRESIDENT DEL PORT D´ALACANT: COINCIDIM EN LA NECESSITAT D´IMPULSAR UN CORREDOR DE MERCADERIES EUROPEU


Avui mateix, junt amb Mireia Mollà, Ignasi Bellido i Antoni Arques, del BLOC d´Alacant, ens hem reunit amb el President del Port d´Alacant, el Sr. Miguel Campoy. En aquest encontre, que s´ha desenvolupat en un ambient de cordialitat, els representants del Port han presentat totes les novetats referides a la nova proposta de les Sitges de ciment, que redueixen altura i es concreten en 9, aíxí com el projecte de Pla Estratègic i la manera d´afrontar la crisi que ha suposat la reducció del trànsit de contenidors.

Nosaltres li hem expresat la nostra posició de considerar el Port com un enclau estratègic per a la competitivitat de l´economia de les comarques d´Alacant, la qual cosa necessita de la concreció d'un corredor mediterrani de mercaderies que connecte la ciutat d´Alacant amb Europa, d´una manera ràpida, barata i sostenible. Com hem comentat a la reunió que només el 3% del trànsit de mercaderies es faja a través del tren, dóna una idea del treball que cal reivindicar, i així ho anem a fer des del BLOC-Compromís, que el corredor mediterrani siga una realitat el més prompte possible. Un corredor que fins ara, i tot i les bones paraules actuals del PP i del PSOE, no s´ha posat en marxa perquè els dos grans partits mai han reclamat la seua necessitat.

Així mateix, hem reclamat novament que l´Ajuntament faja el seu paper de moderador del debat públic i actue com a mitjancer en les controvèrsies que hi ha damunt la taula entorn a diverses actuacions projectades en el recinte portuari. Com sempre, i tal i com ha destacat Bellido, des del BLOC apostem per un Port que complisca amb les garanties mediambientals i sanitaris suficients, així poder projectar un Port de carácter competitiu que lidere l´economia de les comarques alacantines i que siga el motor logístic de la indústria del marbre, el joguet i el calcer.

La reunió ha conclòs amb el compromís per les dos parts de mantindre reunions periòdiques en les quals poder avançar en la diagnosi comuna dels problemes i dels reptes de futur a traure endavant i continuar parlant d´aquelles discrepàncies que puguen surgir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada