divendres, 10 de juliol del 2009

LA GENERALITAT HAURIA DE DUR LA LLEI DE REESTRUCTURACIÓ BANCÀRIA AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, JA QUE INVADEIX COMPETÈNCIES AUTONÒMIQUES.


La Llei de Reestructuració Bancària que ha aprovat el Congrés dels Diputats, amb els vots a favor de PSOE i PP i el vot en contra de totes les forces nacionalistes, representa un clar intent per part del govern espanyol de canviar el marc normatiu de les caixes d’estalvis per la porta del darrere, dissimulant-ho darrere de solucions a la crisi, i significa en la pràctica una falta de respecte cap als governs autonòmics, pels poders absoluts i inadmissibles que atorga al Banc d'Espanya a l'hora d'impulsar les fusions de caixes.

És cert que des del BLOC trobem positiu fixar un fons de garanties per a les caixes que ho necessiten, però considerem que el mètode que utilitza el govern espanyol és del tot inacceptable. I per això demanem que, davant d’aquesta clara invasió de les seues competències legals, el govern de la Generaltitat Valenciana presente un recurs d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional, per a que siga aquest organisme qui jutge si realment són invadides competències autonòmiques i si, en conseqüència, alguns articles d’aquesta llei han de ser anul.lats per inconstitucionals.

Per desgràcia, molt ens temem que el govern del PP en la Generalitat, tan disposat a pleitejar i judicialitzar la vida política en tants altres aspectes, justament ara, quan de veritat es troben en joc les nostres competències autonòmiques, es farà el desentés i mirarà cap a un altre costat, perquè els seus caps de Madrid han votat en favor de la llei i, per tant, el govern de Camps no s’atrevirà a obrir la boca. Tant de bo ens equivoquem, però no tenim massa esperances.

Per això, el nostre secretari general, Enric Morera, ha presentat una pregunta en les Corts al conseller d’Economia, per saber si des del govern valencià pensen recórrer el Fons per violar clarament les competències de les autonomies i posar en perill les caixes d’estalvi valencianes, en el cas que foren intervingudes per l’estat.

2 comentaris:

  1. Potser caldria presentar una proposta alternativa de text per part del BLOC i fer-ho d'alguna manera simbòlica per tal d'assegurar la repercusió als mitjans. Tal volta alguna reunió amb els directors dels bancs valencians, o inclús fer-se la foto a la porta de cada banc anant a entregar en mà el text perquè l'estudien tots els organismes que calga. AL cap i a la fi amb el que ha de jugar el BLOC és amb la creació de consciència ciutadana que presione els polítics espanyolistes del PPSOE:

    ResponElimina
  2. Respecte a la proposta alternativa, no crec que siga possible per què la llei s'ha votat a Madrid,amb el vot en contra dels partits nacionalites i, una vegada més, amb la confluència de vot del PSOE i PP. M'apunte la proposta de fer algun altre tipus d'acte, com els que proposes. Almenys serviria per donar a conéixer el problema.

    ResponElimina