dilluns, 1 de juny del 2009

EL PP REBUTJA LA IMPLANTACIÓ DE LES POLSERES ELECTRÒNIQUES PER ALS MALTRACTADORS.

Al País Valencià, durant l’any 2008, es van produir 16 víctimes mortals conseqüència de la violència de gènere. Aquesta xifra representa el 14 % de les morts de l'Estat, és a dir que, després de Madrid amb 18 víctimes, i empatats amb Andalusia ocupem la segona plaça d’aquesta macabra competició, lloc en el que, malauradament, seguim durant 2009.
Fou al desembre de 2004 quan la Llei de violència de gènere va introduir una reforma per la qual podien aplicar-se mesures electròniques per tal de controlar les ordres judicials d'allunyament; són les conegudes com a polseres electròniques. No obstant això, solament la comunitat autònoma de Madrid té en actiu aquest tipus de control mitjançant aquestes polseres. Recentment s'estudia la millora substancial del mètode de control de les polseres electròniques pel sistema multicanal, és a dir, l'avís de perill no serà únicament rebut per la víctima, sinó també per la policia, familiars i persones properes a la víctima. Aquest nou sistema podria estar operatiu per al març o l'abril de l'any 2009.

Actualment, aquest dispositiu de polsera electrònica té un cost de vora 600 euros per dispositiu complet, i solament s'aplica a Madrid malgrat que es tracta d'una llei aprovada fa quatre anys i que ha suposat un avanç considerable pel que fa a la reducció de morts per violència de gènere allà on s'ha introduït.

Així, estem davant d'un gran greuge comparatiu, atès que una dona maltractada al País Valencià compta amb menys defenses legals que una dona maltractada a Madrid. Malgrat que al desembre de 2006 el govern estatal aprovava 20 mesures «urgents» per accelerar la Llei contra la violència de gènere i es finançaven aquestes mesures amb 48 milions d'euros, al País Valencià els fets ens col·loquen en la tercera autonomia amb més morts per violència de gènere i encara, a d'avui, sense els avanços escaients.

Per això, vam presentar una Proposició No de Llei instant la Conselleria de Benestar Social a sol·licitar que es posen a disposició dels jutges del País Valencià l'accés, polseres electròniques antimaltractador.
I què va fer el PP, callar, no donar cap raó, i votar que no. Va impossibilitar prendre un acord que no comporta una gran despesa i sí que hagués sigut una millora considerable en la seguretat de les dones amenaçades pels maltractadors. Aquells i aquelles que defenen el dret a la vida dels no naixcuts no intercedeixen amb la mateixa decisió en la defensa de les dones. En la seua línia els oferim un eslògan clarificador: “No avorteu, si és dona ja la mataran després”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada