dimecres, 9 de novembre del 2011

HIPOTEQUES

Molta gent, en les comarques de Castelló i a tot el País Valencià, han perdut sa casa en el que va d’any. I això, és molt preocupant. És preocupant perquè els dos grans partits, PP i PSOE, han tingut temps i ganes de fer una reforma exprés de la constitució per a tranquil•litzar als mercats, tal volta per a salvar-los, però no per a salvar a les persones.

És preocupant que ens trobem en eixa dinàmica, en una manca total d’humanisme per part de polítics i d’empreses. Que estiguem en crisi, com fa ja quatre anys que ho estem, no significa que tot valga, que s’hagen de prendre decisions sense reflexionar. El govern, per molt que ho negue ara el candidat Rubalcaba, ha injectat molts diners en la banca, uns diners públics, de totes i tots i, per contra, els bancs continuen deixant a la gent sense casa.

Compromís va ser el primer en actuar davant d’aquest fet; ja fa més d’un any, en l’anterior legislatura vam presentar a Les Corts Valencianes una proposta per tal de que es modificara la llei hipotecària de manera que s’acceptara la dació en pagament, o siga que les persones afectades s’alliberaren de tota la hipoteca amb la dació de l’objecte hipotecat, majoritàriament la vivenda, sense tenir que abonar res més. PSOE i PP van votar en contra argumentant que això desequilibraria tot el mercat hipotecari i que augmentaria el preu de les hipoteques. Ara vam tornar a presentar la proposta i el PSOE va canviar de postura donant el vot positiu, encara que jo crec que no va ser sincer sinó que ho va fer per què ho considerava convenient davant les eleccions; el PP va seguir igual, va votar que no, o siga que no vol canviar la llei, eixa llei que permet que tiren de casa a les famílies i que, a més, tinguen que seguir pagant la resta de la hipoteca.

Per això, hui vull tindre unes paraules de record i de solidaritat amb aquelles persones que han perdut injustament sa casa. Sé que se sentiran totalment desemparats, sé que deixaran de creure en la democràcia i en la política, però cal que sàpiguen que no tots són iguals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada