dimarts, 18 d’octubre del 2011

19 D'OCTUBRE I EL CORREDOR MEDITERRANI


Hui (19 d'octubre) potser un gran dia, o no, per a la nostra economia. M’explique. Hui Europa decidirà si el corredor mediterrani és o no una infraestructura prioritària.

No cal repetir-ho més, la coalició en la que estic, Compromís, sempre ha defensat eixe corredor. Estar en contra és una bogeria, és estar en contra del progrés econòmic de la nostra terra.

Nosaltres, per estes terres del nord, sabem que tant la nostra agricultura com el taulell, la indústria principal de la zona, poden tindre una eixida molt bona a Europa mitjançant el corredor mediterrani, eixe corredor on prima el ferrocarril i que permet el transport de viatgers a alta velocitat i també de grans trens de mercaderies.

Europa es pronuncia hui, però encara no sabem què pensen els grans partits. Sempre han parlat del corredor mediterrani amb la boca xicoteta i mai de forma clara i decidida. Una pena. Perquè una cosa sí que és clara, el corredor mediterrani ha de ser això, mediterrani, i passar de nord a sud del País Valencià, connectant les principals ciutats i comarques de la nostra terra.

Un desviament cap el centre, cap a Madrid com volen alguns, faria que el corredor deixara de ser mediterrani per ser “madriterrani”. Això seria una errada que ens costaria molt en termes econòmics i de progrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada