dimecres, 12 d’agost del 2009

PREGUNTA A EDUCACIÓ PEL RETARD DE LES OBRES DE L’ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES DE VALÈNCIA


He presentat la pregunta al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, pel retard de les obres de l’Escola Oficial d’Idiomes de València, anunciat des de fa dos anys i les construccions de la qual no han començat encara. L’avinentesa del nou curs, que començarà a l’octubre, continuarà fent que moltes persones que volen estudiar idiomes es quedaran al carrer sense plaça.

Segons les dades, en l’actualitat l’EOI de València compta amb 9.000 preinscrits, la qual cosa ha desbordat les dos extensions del centre, que s’han fet a l’institut Sorolla de València i a l’Escola d’Adults d’Alboraia i encara esperem les explicacions del conseller Font de Mora, que fa dos anys ens digué que el nou edifici estaria disponible per a octubre d’enguany, però com tots sabem, les obres ni han començat i això perjudica a moltíssimes ciutadanes i ciutadans que volen aprendre idiomes.

També he demanat explicacions a Font de Mora perquè explique quines mesures té previstes per ampliar les places de l’Escola Oficial d’Idiomes de València, una ampliació que considerem necessària.

La nefasta gestió educativa de la Generalitat farà que un any més moltes persones no puguen matricular-se per aprendre idiomes, uns idiomes que enriqueixen culturalment a les persones, que serveixen per a la integració dels immigrants i també obrin les portes al mercat laboral dels nostres ciutadans, però açò sembla que no interessa el més mínim al conseller.

Contrastem clarament les paraules del Conseller, que incideixen de manera continua en remarcar la importància de l’ensenyament dels idiomes (principalment l’anglès i el xinés mandarí), i els fets derivats de la seua política, que s’oblida de que la qualitat de l’educació comença per l’existència dels centres educatius i la seua dotació de professorat i de material i, de moment, al País Valencià, no arribem ni ahí.

Esperem que la resposta de Font de Mora, siga creïble i que done explicacions amb dades, no com les respostes telegràfiques que ens sol fer i que no aclareixen absolutament res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada