dijous, 6 de desembre del 2012

Als dirigents de Castelló Cultural no se’ls va aplicar la rebaixa de sou des de juny del 2010


El Consell es limita a respondre’m que ‘en data de hui s'han regularitzat d’acord a l’import aprovat’, però no diu res dels dos anys que han cobrat de més.

Vaig presentar una pregunta parlamentària al Consell sobre per quin motiu no se’ls havia aplicat la reducció de salaris als alts càrrecs, des de juny de 2010, als dirigents de Castelló Cultural, entre els quals el seu conseller delegat, l’exalcalde de Castelló José Luís Gimeno. Des del Consell s’han limitat a respondre’m que ‘en data de hui s'han regularitzat els seus salaris d’acord amb l’import aprovat'. I, evidentment, això no és el que jo els preguntava”

Ja que no em responen en seu parlamentària, he de recórrer als mitjans de comunicació per a que, almenys, la ciutadania en siga sabidora de la irregularitat que hem detectat i que va motivar la meua pregunta. El juny de 2010, és a dir, fa més de dos anys, i com a conseqüència del RD 3/2010 de mesures urgents en matèria de retribucions, es va procedir a rebaixar els salaris a una sèrie d’alts càrrecs de l’administració autonòmica, entre ells els que ocupaven càrrecs semblants als d’aquestes persones. Però a ells mai se’ls va dur a terme la corresponent rebaixa, i per això volem saber per què, i volem saber també, evidentment, si té previst el Consell demanar les responsabilitats adients a qui corresponga, per no haver-los aplicat eixa reducció.

El que no pot ser, quan des del Consell s’estan exigint continus sacrificis a la societat, sobretot a les persones més vulnerables i en situacions molt precàries, és que no es predique amb l’exemple, i que durant dos anys alts càrrecs d’eixe mateix govern hagen continuat cobrant de l’erari públic unes quantitats majors que les que els corresponien per llei, i que ara el Consell es faça el desentès i es limite a dir que ja ho han resolt, sense demanar, ni a ells ni a ningú, responsabilitats pels diners de més que van cobrar durant més de dos anys.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada