Davant de la celebració aquest diumenge de la Festa per la Llengua al Pinar del Grau cal dir les coses pel seu nom, el PP no ha cregut mai en la normalitat del valencià en els diferents aspectes de la vida pública; de manera que si la llengua té una important presència escolar, almenys en l’educació pública, a les comarques de Castelló, es deu al treball i l’esforç dels ensenyants, i dels pares i mares. I ara, des del govern valencià del PP no només no es dóna suport a aquest treball de normalització sinó que, ben al contrari, s’intenta posar pals a les rodes a l’educació impartida en la llengua del nostre país, amb pretextos de mal pagador, que no es creuen ni ells.
El passat dijous vaig tindre un fort enfrontament amb la consellera, quan vaig presentar una proposició no de llei sobre el plurilingüisme, basada en un document amb el suport de les universitats, la major part de les AMPA i els sindicats de l’ensenyament. Allí demanaven la continuació dels Programes d’Immersió Lingüística i els Programes d’Ensenyament en Valencià que desapereixen en la proposta de decret de pluriligüísme.
Amb l’excusa del trilingüisme, el PP l’únic que vol és carregar-se les línies en valencià i la immersió lingüística. La prova és que no té res previst per a implantar l’anglès en què, suposadament, es basa la seua proposta; no hi ha previsió ni de professorat ni de la formació necessària del mateix, més allà d’una vaga referència a que es farà mitjançant les Escoles Ofifials d’Idiomes, unes escoles que, en alguns casos, no han pogut matricular ni el 20 % de les sol.licituds de matricula del present curs.
Conselleria es vol quedar sola, contra universitats, ensenyants, sindicats, i pares i mares, ja que el seu objectiu últim és carregar-se el valencià als centres escolars.
Les Festes per la Llengua que du organitzant des de fa tants anys Escola Valenciana, han servit per a conscienciar pares i mares de la necessitat d’escollir una línia en valencià per a les seues filles i fills. I no només als pares d’origen autòcton, sinó també als provinents d’altres territoris de l’estat o d’altres països, ja que l’aprenentatge del valencià pels nouvinguts ha de ser clau per a la seua plena integració al nostre país.
L'ensenyament en valencià ha estat la base del nostre sistema educatiu, i ara cal lluitar per què seguisca sent-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada