dijous, 2 de setembre del 2010

ÉS INACEPTABLE QUE EL PP NO ACCEPTE LA SENTÈNCIA SOBRE ELS ESTATUTS DE LA UJI

És inadmissible que el govern valencià del PP es negue a acceptar les sentències judicials fermes sobre la designació per part de la Universitat Jaume I de la llengua que considera oficial com a “anomenada científicament llengua catalana”, una polèmica absolutament superada tant per la comunitat científica com per l’opinió pública castellonenca. Actuacions com aquesta, de clar enfrontament amb les sentències judicials, són impròpies d’un govern d’un país democràtic, i diuen molt poc del respecte per la justícia, en aquest cas sobre temes lingüístics i d’autonomia de les universitats, una manca de respecte que, per desgràcia, el govern de Camps ja ha evidenciat en anteriors ocasions.

Darrere d’aquest lamentable espectacle s’amaga la intenció del PP de llançar cortines de fum, desviant l’atenció de l’opinió pública d’aspectes tan preocupants com la crítica situació econòmica en què es troba actualment el Consell, o les implicacions judicials en què estan immersos el mateix president Camps i uns altres alts càrrecs del PP valencià. Tant el BLOC com la COALICIÓ COMPROMÍS ratifiquem el nostre ple suport a la UJI en la seua exigència que li siguen respectats íntegrament els estatuts aprovats en el seu dia, sense retocs contraris a les sentències judicials. Camps ha de recordar les paraules que, davant ell, el mateix rector li va dirigir, en el discurs de la presa de possessió, per deixar-li-ho ben clar, que no es qüestiona la unitat de la llengua i que la Universitat no es presta a eixe joc.

La negativa a acceptar la decisió judicial sobre l’ús del nom “català” en els estatus de la UJI és un nou capítol de la política antivalenciana del govern del PP: prohibició de creació de noves línies en valencià, anul·lació de línies existents, retall de les subvencions a la promoció de l’ús del valencià, renúncia a la utilització pública de la nostra llengua, incompliment de les sentencies -inclosa la del Constitucional- sobre el reconeixement del títol de filologia catalana com a eximent de la prova del valencià en les oposicions, i ara vol fer desaparèixer el nom del català fins i tot dels estatut de la universitat.

La seua finalitat és destrossar la llengua, qualitativament i quantitativa: qualitativament intentant relegar-la a un paper secundari (llengua de poble o de carrer ) i impedint la seua consideració com a llengua culta, literària o científica i quantitativament intentant dividir-la, buscant que la parle la menor quantitat de persones possible.

El BLOC i al Coalició Compromís seguirem denunciant-lo i presentant les propostes oportunes amb les que, almenys, desemmascarem el PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada