diumenge, 7 de febrer del 2010

No em puc resignar a que la Presidenta de Les Corts pague l’edició d’un llibre secessionista i colpista amb el meus diners.

No vull reprimir la meua indignació davant el fet de que la Presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, haja pagat l’edició d’un llibre escrit per Rafael Maluenda, diputat en totes i cadascuna de les set legislatures de les presents Corts.
D’entrada no puc acceptar que es publique amb diners de la institució, un llibre d’una persona que, no només forma part d’ella, sinó que, a més, es vicepresident de la Mesa de Les Corts, o siga que forma part de la presidència de l’òrgan que pren les decisions; això només es pot mirar com a normal des del punt de vista d’aquells que també consideren normal que el President de la Generalitat accepte els vestits com a regals de les empreses amb qui contracta el Consell, o que alguns diputats accepten com a presents cotxes de gama alta.
Però el meu sentiment d’indignació és encara més fort i profund pel fet de que s’està pagant amb diners meus, personals, ja que tots els diputats i diputades de Les Corts decidírem que no se’ns pujaren les nostres retribucions, per contribuir a l’estalvi en una etapa de crisi, però si els diners de Les Corts es gasten en pagar un llibre que, amb tota seguretat, ningú volia publicar, quins estalvi està fent La Presidenta de Les Corts? Cap, més bé esta malgastant els diners públics.
I si encara no és això prou, aquest llibre predica el secessionisme lingüístic; ara resulta que Jaume I va aprendre a parlar el valencià, després de la conquesta de València, els va aprendre dels anteriors habitants d’aquestes terres. De quines fonts històriques ha extret aquesta afirmació? I això ho paguen del pressupost que aprovem a Les Corts, el mateix pressupost que pague les despeses de funcionament de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la que reiterades vegades ha mantingut que el Valencià i el Català són la mateixa llengua, amb dues denominacions distintes, en consonància amb l’opinió de totes les universitats, no només de Catalunya sinó de tot el País Valencià. Font de Mora, ja va donar un cop d’estat lingüístic a l’entrar a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a interferir en el seu dictamen, ara la presidenta, Milagrosa Martínez, en patrocina un altre de cop d’estat lingüístic en el que Maluenda representa el mateix paper que Tejero en el 23-F, aquest ficava cara i ulls al anticonstitucionalisme, aquell a la divisió lingüística.
Per acabar, el que és més greu: ofereix una concatenació de fets que, segons ell presenta, condueixen inexorablement a l’Alzamiento Nacional; ho mostra d’una manera que no és més que una justificació del mateix. I això ho publica Les Corts, la primera institució democràtica del País Valencià.
És per tot això que li he fet tota una sèrie de preguntes a la Presidència de Les Corts, en les que li expose tot el que he resumit en aquest article. Vista la poca qualitat democràtica del comportament que habitualment té la presidenta, no confie en que em conteste, però ningú em privarà de presentar-les i de donar publicitat al fet, en compliment de l’obligació de l’oposició: actuar de control dels poders.

4 comentaris:

  1. He llegit al Levante un comentari teu en el que deies que el 100% de la militància del BLOC compartia el que significava Compromís, crec que les matemàtiques no són el teu fort només recordar-te que el teu poble Torreblanca va ser un dels que públicament el BLOC va manifestar el seu desig de no pactar amb ningú a les properes eleccions municipals.

    ResponElimina
  2. Indubtablement tu no eres partidari del pacte, és desprén de les expressions que utilitzes,crec que et molesta que jo puga ser diputat, i caus en la total parcialitat en les teues apreciacions. T'explicaré dues coses: la primera és que el que jo vaig dir a la roda de premsa, és que després del debat i de la votació feta al Consell Nacional (on la proposta va aconseguir gairebé el 70 % d'acceptació)tot el partit el té assumit, com no pot ser d'una altra manera entre gent de consciència democràtica, com som tots els del BLOC; la segona cosa és que el col.lectiu de Torreblanca, el que va dir és que, a Torreblanca, no anaven a pactar amb ningú, cosa que està totalment d'acord amb els termes del pacte de la Coalició Compromís.

    ResponElimina
  3. Gràcies per la contestació, per un moment havia pensat que també hi havia censura al teu blog com hi ha al de Morera.
    T'enganyes amb una cosa dius que em molesta que pugues ser diputat, res més lluny de la realitat, m'agradaria que fores diputat del BLOC però no de Compromís, nom que no diu res i ve associat a temps de ruptures i bronques polítiques. Compromís és un nom cremat i més per terres de Castelló si has de portar de comparsa a gent impresentable abans en EU ara en Iniciativa.
    Difícilment crec que votaré a Compromís i no per tu que crec que ho fas bé sinó per impedir la presència d'altres companys de viatge que crec que no aporten res.

    De tota manera sort en el futur i llarga vida al BLOC.

    ResponElimina
  4. Res de censura, simplement que de vegades, la tasca de Les Corts junt amb la del partit, fa que no gestione el blog amb l'agilitat que toca. Et demane disculpes per la afirmació que vaig fer personalitzant en mi el que, segons m'has explicat, dirigies a la coalició. L'únic que t'he de dir és que si creus que el BLOC, no ja Compromís, amb el que estem fent a Les Corts et representa a tu, no hi ha motiu per a no seguir donant-nos la confiança de que seguirem fent-ho així. Fora de Compromís, què hi ha per a un nacionalista valencià?

    ResponElimina