dimarts, 26 de gener del 2010

Menjadors escolars: nosaltres vam registrar les preguntes pertinents i ara el Síndic de Greuges obri una investigació pels impagaments.


Ja vaig qualificar d’inadmissible el retard en el pagament de les ajudes corresponents als menjadors escolars, dels centres públics, per part de la Generalitat, cosa que ha motivat que els col·legis hagueren d’utilitzar les quotes que abonen els pares i els seus remanents propis per a fer front a aquestes despeses, de manera que els seus fons estan començant a escassejar, després de quatre mesos sense rebre les assignacions pertinents d’aquest servei.
Davant d’una situació com aquesta, en data 18 de gener vaig registrar unes preguntes parlamentàries, dirigides al Conseller d’Educació, demanant-li les raons d’aquest injustificable retard en els pagaments, les previsions que hi ha per a solucionar-ho d’una vegada i les solucions per a que, de cara al futur, no es torne a repetir.
Aquesta situació demostra, una vegada més, el desinterés cada vegada major cap a l’escola pública, que té el Conseller Font de Mora, qui enmig d’un caos de barracons i deficiències tècniques, les seues preocupacions continuen sent el que els alumnes vagen al centre amb uniforme -per a subvencionar els quals sí que hi ha diners-, mentre es tanquen aules rurals amb arguments mercantilistes, o es nega a cofinançar els ordinadors per a l’alumnat, amb suposades argumentacions sanitàries darrere de les quals hi ha l’enfrontament amb el govern central, pel seu color polític.
Si no és així, com ha pogut passar açò, si hi havia un programa pressupostari, creat al respecte, que contenia les despeses previstes per al passat 2009?
El Conseller es dedica a ofegar econòmicament els col·legis, tal com va pretendre fer en el seu dia amb les universitats, per veure si els fa més dòcils i disposats a acceptar les seues ordres, i a no plantar-li cara com van fer el curs passat amb Educació per la Ciutadania en anglés; i d’això se li diu venjança, no administració.
Aquesta situació ha mogut el propi Síndic de Greuges, José Cholbi, a obrir una queixa d’ofici per a investigar les causes per les quals la Conselleria d’Educació no ha pagat les ajudes de menjador de tot el primer quadrimestre del curs escolar i li ha recordat a Font de Mora la importància d’aquests serveis complementaris.

1 comentari:

  1. Josep Maria:
    Açò és vergonyós.
    Ahir mateix ho explicava en el Consell Escolar d'Alcalà que en el menjador del qual estic d'encarregat ens deuen al voltant dels 40.000 €.
    De moment com que una part ve del menjador de l'IES al qual donem també nosaltres el servei del menjador, ja s'ho han maranyat per a que les 107 ajudes no estiguen fins a finals de ma´ç com a minim per, segons ell, una errada administrativa qüestionable. Preferisc no entrar.
    Si més no amb la resta més de 29.000 € no els han ingressat de moment, i ben just anirà amb els romanents que tenim d'altres cursos per a pagar-li a l'empresa que dona el servei el mes de gener la propera setmana.
    Ja vorem a finals de febrer si no han pagat qui cobrarà...
    Però el més lamentabla de la nostra societat valenciana és que els pares que si es preocupen de si en el pati hi han pedretes o no, i altres xuminades..., que no s'inmutaren i encara hi haguera un pare que diguera que caldria negociar amb l'empresa que dona el servei de pagar a 60 o 90 dies... de risa. Al final a pagar-ho les treballadores que acabarien no cobrant...
    Tenim uns governants malauradament a l'alçada de la majoria dels governats...
    Que hem de fet? Potser autoexiliar-nos? Però on?

    ResponElimina