dilluns, 12 d’octubre del 2009

9 d’Octubre: Fent País sense corretges

Aquest és l'article que hauria publicat el 9 d'octubre sinó haguessen passats els fets relatats en l'article anterior,


El Dia Nacional del País Valencià és un dia de festa però també de reflexió per als nacionalistes, per als polítics que sí creiem en la nostra terra i treballem, dia a dia, pel seu bé, pel bé i pel benestar dels ciutadans i ciutadanes que l’habiten, sense cap distinció. Enguany, però, és un 9 ‘Octubre trist, un dia en què vorem com molts alts dirigents del PP fan gala d’un valencianisme inexistent per a ells i que sols l’empren com a reclam electoral, ni més ni menys.

Ens trobem en una situació preocupant, on les corretges de la corrupció (gürtel en alemany), han lligat de peus i mans al govern de la Generalitat Valenciana i on també, les corretges de la manca absoluta de respecte a les Corts i a l’oposició, impedeixen que el BLOC i la resta de forces polítiques puguen saber tota la veritat i puguen exercir el seu treball parlamentari amb total normalitat.

És preocupant vore com els qui ens governen s’han enriquit i han rebut regals i prebendes mentre el País Valencià és una màquina de creació de desocupats, de tancament d’empreses i de pèrdues de llocs de treball. Sense futur, sense diners, sense inversió, sense polítiques serioses de creació activa de llocs de treball no podem construir un país. I tal volta és això el que vol PP –i també PSOE-, no volen que els valencians i valencianes fem país, que no és altra cosa que el que estat històricament, des d’eixa data del 9 d’Octubre de 1238.

El 9 d’Octubre, front a l’hipocresia, front a les mentides, front als fariseus d’un pseudovalencianisme capitolí, estem els polítics i els militants del BLOC. Nosaltres som la veu de la consciència, som la veu del país creat per Jaume I, som els qui mantenim viva la flama d’un sentiment de poble, orgullosos del nostre passat, lluitadors en el presents i convençuts de que ser valencià siga una realitat en un fosc i incert futur o la globalització sembla que vol fer desaparéixer a les nacionalitats menudes que no hi juguen amb les normes dels grans.

El BLOC és eixa proposta de ser la casa gran del valencianisme, un valencianisme modern de nord a sud, d’est a oest del País Valencià on defensem en clau valenciana la nostra economia, la nostra democràcia, el nostre autogovern, agricultura, joventut, dependents, majors, xiquets, ensenyament, llengua, drets socials, diversitat sexual, cultura, música, tradicions, medi ambient… I ho defensem perquè ho sabem nostre, perquè ho volem nostre i perquè és nostre i som conscients que sols nosaltres podem defensar casa nostra i no ho farà ningú de fora ni ningú que rendeix pleitesia als de fora.

Tal dia com hui, em ve al cap eixe eslògan que va gastar el Partit Nacionalista del País Valencià: “El teu País ¿qui l’ha de fer?”. Dècades després, la resposta és molt senzilla: sols el BLOC, l’únic partit valencià que planteja l’alternativa de l’Espai Valencià de Progrés.





4 comentaris:

  1. Hola Josep:

    ¿ens pots explicar els motius pels quals el BLOC ha votat juntament amb PPPSOE en el tema del parany? ¿Tan imprescindibles eren els nostres vots?

    Xavi

    ResponElimina
  2. No és qüestió de ser imprescidible o no. Vam votar que sí per: 1.- És una activitat de caça tradicional i per tant, etnològica, típica del poble valencià. 2.- La pitjor situació possible és l'actual per que, la prohibició total d'una activitat tant arrelada, fa que no s'actue i, en conseqüència, tots són il.legals, els que fan la caça tradicional i aquells que fan autèntiques barbaritats. 3.- El problema original, una vegada més ha estat en que els nostres representants, tant a nivell de govern com de diputats, van ignorar que existia aquest sistema de caça tradicional i no van fer la transposició de la directiva d'aus, com van fer altres països europeus.
    Estem a favor de la regulació, seguint la pràctica tradicional, marcant la quantitat de paranys i captures, controlant-lo i castigant qui no complisca la norma. No obstant, considere que la responsabilitat és del PP, si a més de modificar la llei, no fa la feina de modificar la interpretació del concepte de selectivitat de la caça; aleshores, el que s'ha fet no servirà de res. Però com a Bloc hem afavorit la regulació, tal com ens havia demanat un sector important del partit i com creiem que és millor.

    ResponElimina
  3. Gràcies Josep. És que en aquest partit, molt a sovint -massa a sovint- la informació ve mediatitzada pels mitjans de comunicació i no arriba la posició real del partit.

    Xavi

    ResponElimina
  4. Per això fem un esforç complementari tenint al dia blogs i fecebook. És un plaer poder intercanviar opinions amb vosaltres. És la millor manera de que tingueu informació de primera mà.

    ResponElimina