divendres, 9 d’octubre del 2009

9 d’octubre de 2009


Avui, Enric Morera i jo, havíem quedat amb la gent del Bloc Jove, per anar amb ells a la processó cívica, degut a les amenaces que havien tingut de grups feixistes. Morera ho havia comunicat al subdelegat del govern, amb qui allí mateix tornàrem a parlar. La mesura presa ha estat, rodejar amb un grup de policies la gent del Bloc, per protegir-los.
No obstant la presència dels agents, abans d’eixir la processó, ja van haver d’aguantar que els llençaren ous i que algun energumen es tirara damunt i els llevara una bandera del bloc trecant-la.
En arribar, Morera i jo, parlàrem amb els policies i ens van dir que no podíem entrar en la marxa, per què no podien garantir-nos la nostra seguretat, ens van fer canviar l’itinerari i ens van conduir, rodejats, com si nosaltres fórem els delinqüents, a l'inici del carrer de la Pau. De sobte veiem con una bona quantitat de ¿persones? baixaven increpant-nos; la policia ens agrupa i rodeja i quant veu que anaven a carregar contra nosaltres ixen de cara a ells i aconsegueixen aturar-los. Anem al Parterre i allí un grup d’exaltats ens amenacen i venen de cara a nosaltres, la policia, corrent ocupa posicions entre ells i nosaltres, i els fa retirar-se. Ens adonem de que sabien sempre on estàvem, i és que ens havien introduït un talp, anaven preparats i amb una estratègia programada prèviament. L’identifiquem i la policia el fa anar-se’n d’allí.
Aconseguim que vingue l’autobús i hi pugen tots els que quedaven.
Aquest són els fets, ara queda la reflexió. Fa dos anys ens van posar una bomba a la seu, hem tingut agressions diverses al llarg de l’any. La violència feixista ens persegueix, a cara descoberta, i no passa res. El Delegat del Govern, Ricardo Peralta què fa? Segurament riure’s de nosaltres. Si açò hagués passat al País Basc, seria terrorisme, ací no. Si els agressor haguérem sigut els nacionalistes, també seria terrorisme, però si son feixistes, simplement cal procurar que la sang no arribe al riu. No han detingut ningú, malgrat que no només han insultat, sinó amenaçat a tots, inclosos els dos diputats, legítims representants del Poble Valencià, que allí estàvem i que, com deia, vam ser insultats, amenaçats i, si no hem estat agredits ha sigut per que els agents no ho han permès.
Era el dia de València, el dia de la Pàtria Valenciana, i l’han convertit en el dia de la vergonya dels valencians, del triomf impune de la intolerància, del ressorgir del feixisme a la ciutat de València, de la vergonya que ens fa vore el President de la Generalitat i el seu Portaveu a Les Corts, implicats en el cas Gürtel, on es denuncia el fiançament irregular i és una mostra de la corrupció que s’ha instal·lat al PP valencià.
Com Enric Morera ha recordat la processó cívica "és un acte creat per valencianistes fa moltíssimes dècades i mantés per valencianistes en els temps més foscos de la història i ara la gent violenta i antivalencianista vol apropiar-se d'un esdeveniment d'homenatge als nostres símbols valencians per la força de l'insult i de la violència, demostrant així que els qui volen acaparar l'acte no són valencianistes ni amen esta terra".

20 comentaris:

  1. Moltes gràcies pel gest de hui. Moltes gràcies a vosté, a en Morera i a la resta de la gent del BLOC. Gràcies per la valentia mostrada i per fer un pas més en la normalització del valencianisme i del nostre país, malgrat que això supose arriscar la pròpia integritat física a mans de feixistes de merda.

    Eduard

    ResponElimina
  2. El relat d'aquests fets m'han fet feredat. Tot el meu suport i la meva solidaritat amb els companys i les companyes del BLOC.

    ResponElimina
  3. Tot el que ha passat ha sigut tristíssim. És una vergonya que en una democràcia passen este tipus de coses. Hi ha que demanar responsabilitats encara que no vulguen fer cas.

    Enhorabona pel que heu fet hui tota la gent del Bloc.

    Salut!

    ResponElimina
  4. No podràn amb nosaltres ni amb la nostra gent. Endavant!!!

    ResponElimina
  5. A altres ja ens va passar als anys setanta i vuitanta. Vosaltres els joves fareu d'aquest país anormal un país normal. Sempre avant.

    ResponElimina
  6. el feixisme puja a valència i el mes trist és que els partits majoritaris no volen vorer el resorgir de la intolerància. Si el tio paco manara, bo perdoneu, no me'n recordava que el tio paco està manant a valència....que a gust estan els feixistes sense que ningu no els detinga per amences ni per agressions!!! i el psoe-pspv que fa? no-res? si son uns corderets molt mansos que no s'atreveixen a dur la contraria al tio paco.... i el tio paco pensarà: "els feixistes em fan la feina d'acollonar als valencianistes que queden" i com s'ha vist si ens hagueren agredit no haguera passat res!!! intolerància impune, és per denunciar-ho a europa!!!!!!!
    saluts i ànim d'un valencianiste que viu a sevilla

    ResponElimina
  7. El tio Paco i els delegats del Sabater, que són els responsables de les forces d'ordre públic. La policia ens va protegir, com els van manar, però si no hi ha hagut detencions és per què no ho han manat. Fa dos anys ens van posar una bomba a la porta de la seu la nit del 9 d'octubre. Tampoc van fer res.

    ResponElimina
  8. Normalment, després de 30 anys, hi ha augmentat els valencians falsos (blavers, militants del PP, inmigrants castellans com madrilenys) i es posaran damunt de nosaltres. A més a més, donem les gràcies a la constitució castellana (millor dit que espanyola) per la destrucció de la nostra societat: ignorància, cobdícia, censures històriques, terrorisme auxiliar (colles feixistes que ens atempten), etc.

    L'única solució per a vencer-los és mantindre units amb els nostres germans (tots els països catalans) i els nostres amics (Aragó, Euskal Herria, Asturia-Lleó i Portugalicia)

    Bona sort a tots! Endavant!

    Salut des de Xàtiva

    ResponElimina
  9. És vergonyosa la impunitat amb la que es mouen aquests terroristes. Bomba a la seu del BLOC fa dos anys, bomba l'any passat a la seu de la Intersindical Valenciana... i no hi ha cap detenció ni passa res. Però el que és més greu, o almenys igual de greu, és que la societat valenciana no se n'entera peerquè no li arriba l informació. No van dir res en cap noticiari ni de ràdio ni de televisió. Esperava que almenys la SER, encara que fora de passada (ahir tenien tema amb Ricardo Costa)diguera alguna cosa, però ni menció.
    Ànims, Josep Maria!!!

    Inés Escoí

    ResponElimina
  10. Josep M.: Ladran, luego cavalgamos. Si hi ha que denunciar-ho a Europa, se denuncie. Contacteu amb los nostres Eurodiputats i porteu este tema a les institucions europees.
    Endavant amb la tasca i l'any que ve hem d'anar lo màxim de gent possible. No ens callaran!!

    Sergi.

    ResponElimina
  11. No podran amb nosaltres.
    El pijor que podria passar ara és que l'any que ve el bloc no s'atrevira a tornar a anar. Heu de continuar lluitant.
    Molt d'ànim!

    ResponElimina
  12. Açò deuria arribar al Congrés dels Diputats a través dels nostres aliats de CiU i sobretot del PNV, cal reprovar el delegat del govern per la seua ineficàcia, per la seua calculada i planificada ineficàcia.

    ResponElimina
  13. Anònim compta entre els falsos valencians als immigrants "tant castellans com madrilenys". En la ideologia del BLOC no entra el diferenciar les persones pel lloc de naixement, en absolut. Busquem la integració de tots els nouvinguts per tal de siguen també valencians, de debó. Els falsos valencians estan al PP, aprofintant-se de les insititucions per a enriquir-se, i al PSOE, escudant-se darrere del nom PSPV, però oposant-se a la recuperació el dret foral valencià, oposant-se a l'entrada a l'Institut Raón Llull, o assumint un sistema de finançament vergonyhòs per al País Valencià.

    ResponElimina
  14. A Inés: gràcies pel teu comentari. Quasi tots els mitjans tenen amo i responen només las seus interessos. Nosaltres ens hem de defendre amb solidesa ideològica i demostrant unitat davant els demés. Aquest episodi hauria ajudarà a que tots vegen la situació en que estem al País.

    ResponElimina
  15. Ànims Josep Maria, jo sóc un jove que també va anar i vaig patir els insults, amenaces i quan ens llançaren ous, es lamentable que els bàrbars i feixistes espanyols siguen els amos del 9 d'octubre i mentrestant el pp-psoe deixe campar a tota esta gent despaña2000 i gav i no detinguen als violents i agressors que ens intimidaren.
    L'any que ve tornaré, i segur que molta més gent.
    Visca el País Valencià.
    els nacionalistes espanyols no em van a callar, perquè crec en la democràcia i en un futur millor per al meu país.
    España2000 i gav,son uns covards i bèsties que només defensen la violència com a arma politica, pagaràn tot el mal que ens estàn fent als valencianistes, tard o d'hora.

    ResponElimina
  16. La nostra lluita ha de ser la presència massiva. Hem d'aconseguir ser-ne molts de presents, en tot moment, començant pel darrer diumenge d'octubre a El Puig. Allí tindrem la primera ocasió de demostrar que en som molts.

    ResponElimina
  17. Yo estaba entre el publico. Estaba detras de la valla, y cuando alguien cercano a mi comentó que el Bloc quería desfilar, la gente de mi alrededor, dijo que no había que permitirselo, que el catalanismo no tiene derecho a desfilar en el día grande los valencianos. No lo dijo nadie de extrema derecha, o fascista, lo dijo gente normal, valencianos de la calle, y eso es lo importante. Condeno cualquier acto violento, por supuesto los de terra lliure en el pasado también (ojala todo el catalanismo hiciese lo mismo que yo), pero la pregunta es, ¿no creeis que sería una tremenda humillación para el Bloc, que toda la gente presente el proximo 9 de octubre, os abucheara? Bueno, quien sabe, a lo mejor me equivoco...pero creo que no. Eso si, ¿que bandera llevareis?¿la catalana, la independentista o la Real Senyera Valenciana?, esta ultima no creo, vosotros...¿no sois los de "con esa bandera farem una foguera?

    ResponElimina
  18. Joan Pau, si les persones que estaves escoltant, volien decidir quins valencians tenien dret a participar o no en un acte democràtic, eren ideològicament feixistes, o almenys en eixe moment pensaven com a tals. El Bloc diu que qui no ha d'estar són els violent, els que no accepten les normes democràtiques, els delinqüents; no volem prohibir ningú per raó d'idees sinó pel seu comportament antisocial, per les seues agressions. És freqüent que, en no saber què tirar-nos en cara, vullguen tornar als tòpics de catalanistes o al de la senyera amb blau, si persones violentes no ho hagueren impedit podríeu haver vist que, els joves del Bloc portaven senyeres amb la franja blava, per què no volien que res es considerara una provocació. O siga que si portem la quadribarrada no podem anar per catalanistes, si lluïm la franja blava, tampoc, serà per valencianistes? Però les moltes banderes espanyoles sí que estaven; per què? No és el dia nacional valencià? Ja lluiran les espanyoles el dia 12, que és quan correspon fer-ho.
    Crec que no hi ha cap argument sriòs per a què el BLOC no estiga present a la marxa cívica.

    ResponElimina
  19. Va ser molt trist vore en que s'ha convertit un acte històric com el 9 d'octubre. Acte que deuria ser un espai per a tots els valencians. Doncs no, un grup de 70 membres del Bloc, amb dos diputats de les Corts Valencianes al capdavant,varem ser rodejats, insultats, agredits i expulsats impunement pels grups més violents i feixistes de la ciutat de València. Van ser moments tensos i on la majoria de persones que estavem presents, varem vore seriosament perillar la nostra integritat física.
    La meua felicitació als joves del BLOC i la gent que va participar de l'acte per la seua valentia a l'hora d'exercir un acte tan perillós com simbòlic, especialment de cara al futur.
    Cal recuperar València per als valencians.

    ResponElimina
  20. Es inacceptable la impunitat de estos neofeixistes, al nostre País. Reclamem a Europa i no dessis tim en denunciar on siga als violents.
    La meva mes profunda enhorabona a tots el que es manifestaren, el dia de la nostra festa.

    ResponElimina