dimecres, 7 de març del 2012

PREGUNTA A LA CONSELLERA D’EDUCACIÓ

Malament ha començat la Consellera d’Educació mentre ens parla de la millora del rendiment escolar s’oblida d’un factor molt important per al rendiment escolar com és la creació d’un clima escolar positiu i això no s’aconsegueix intentar deixar en mal lloc al professorat com ha fet en dues actuacions diferents.
La primera ha estat la comunicació signada per Beatriz Gascó i dirigida a les AMPA sobre la no realització de les activitats extraescolars dient que si aquestes no es realitzen “podran informar les Direccions Territorials D’Educació, Formació i Treball per prendre les mesures que estime oportunes”.
Amb aquesta actuació la Consellera demostra un desconeixement majúscul del funcionament d’un centre escolar. Per la força va a obligar al professorat a fer activitats fora del centre i fora de l’horari escolar? No haguera sigut millor un missatge de reconeixement de la situació real del professorat i intentar que pares i professors arriben a acords mutus?
Li he preguntat a la Consellera si intentava enfrontar els pares i mares contra el professorat basant-me en la segona actuació: l’argumentari que han repartit a tots els afiliats del PP per què actuen com a “voceros” seus en contra del professorat.
En aquest argumentari diu que no s’ha retallat el sou del professorat. No formen els sexennis part del sou del professorat?
Diu també que el descompte es fa només a aquells que més cobren. Què no s’ho mereixen? No hi ha un acord entre la Conselleria i el professorat (aconseguit mitjançant la intervenció dels sindicats) pel qual se li premiava la participació en projectes d’innovació educativa, en projectes experimentals, en activitats realitzades fora de l’horari i fora del centre escolar? La Consellera, Catalá, no es sent obligada per eixos acords.
Diu en eixe argumentari, repartit indiscriminadament a tota l’afiliació del PP, que el professorat presenta un absentisme laboral del 28 %. Vol dir que en un centre de 25 professors en falten cada dia 7? Creu que un centre podria funcionar així? Mentida darrera mentida.
Segueix dient que “Los interinos cobrarán las vacaciones de julio. No es verdad que se queden sin cobrar dos meses, ya que en julio cobrarán los 25 días de vacaciones que les corresponden. Sólo agosto lo pasarán en blanco”.
Segueix mentint a mitges, els paga el que li correspon quan acaben el contracte, la part proporcional de les vacances. El contrari seria infringir la llei. Però clar cal dir que li paguen les vacances... Com si li ho regalara.
Segueix dient l’argumentari repartit pel PP: “El profesorado tampoco atiende a razones en cuestiones que nada tienen que ver ni con sus salarios ni con los gastos de funcionamiento”.
• Ante la propuesta de la Conselleria de incrementar de 18 a 21 horas semanales las horas lectivas, han amenazado con una huelga docente indefinida.
• Esta propuesta en ningún caso afectaría a su jornada laboral, fijada en 37 horas y media.
• En estos momentos dedican MENOS DE LA MITAD DE SU JORNADA a dar clase, es decir, 19,5 horas semanales se destinan a otras cuestiones. Si se ejecutara la propuesta del Consell, seguirían teniendo 16,5 horas de su jornada semanal libres de clases
.

Una altra mentida, ja que no distingeix si el professorat és d'Educació Infantil, Primària o Secundària, ja que no tots tenen el mateix horari de treball.
Resumint el professorat cobra molt i treballa poc. Són uns malfaeners que treballen unes poques hores, falten contínuament a classe i damunt volen cobrar.
Com a tota contestació m’ha dit que som nosaltres els que enfrontem el poble valencià amb les falleres. Ah, i no ha negat haver repartit l’argumentari.
Consellera, Mª José Català, ho sento però els docents no te mereixem.

2 comentaris:

  1. Gracias por tu intervención; reconforta saber que alguien en algún lugar puede, con conocimiento de causa, interpelar y llamar en su cara mentirosa a quien los es.

    http://vamear.multiply.com/

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu, Valentín; el tindre el reconeixement de persones com tu,mestres,ens dóna ànims per a seguir lluitant.
    Si vols vore tota la intervenció està en la següent adreça del youtube:
    http://www.youtube.com/watch?v=XXbz1LhYP4s

    ResponElimina