dimecres, 15 d’abril del 2009

PRESENTACIÓ DEL BLOG DE JOSEP MARIA PAÑELLA

Amb aquest article presente el meu blog, blog que he decidit obrir, principalment, per donar a conèixer la meua activitat política. A les Corts, tant Enric Morera com jo, estem presentant una important quantitat d’iniciatives polítiques, moltes de les qual estan passant desapercebudes per a una gran part de la ciutadania bé perquè a alguns mitjans de comunicació no els pareixen importants, bé perquè a alguns mitjans de comunicació els pareixen importants, però consideren que no les ha presentat el grup polític adequat. En conseqüència he decidit posar en marxa aquest mitjà

En aquests dos anys que estic a Les Corts Valencianes, m’he adonat de que la importància de l’activitat dels grups de Les Corts no es percebuda des de Castelló, es considera que són coses de València, i per tant, als ciutadans i ciutadanes de Castelló no ens acaba d’afectar. Des d’aquest blog intentaré canviar, en la mesura de les meues possibilitats, aquesta percepció. Les comarques de Castelló formen part d’una país, el País Valencià, i Les Corts són la representació de la voluntat popular de tot el País, Castelló inclòs.


A les Corts es debaten de manera continuada els problemes del nostre País, de la nostra gent; a Les Corts es prenen acords que afecten el futur de tota la ciutadania valenciana, també a la de Castelló, malgrat que aquest debat, a la Radio Televisió Valenciana no l’interessa transmetre´l. Potser algú tinga vergonya del que diu allí, jo no, per tant des d’ací tindreu informació del que allí passe, per cert us garantisc que no seré imparcial, serà la meua visió, la visió d’un nacionalista valencià, compromès, des de fa ja molts anys, amb l’expansió d’una ideologia que busca que el País Valencià, tinga el reconeixement que li pertoca, tant a nivell econòmic com social i cultural.
També voldria que aquest blog fos un lloc de debat obert, de manera contínua, sobre els temes que ací es plantegen, un lloc on caberen totes les manifestacions possibles amb l’única imposició del respecte més absolut a totes i cadascuna de les persones participants, com exigeix un comportament democràtic.

Res més, servisca aquest article com una declaració d’intencions d’allò que començarà demà mateix, dia en que parlarem de les postures que es van manifestar al voltant de la proposta de regulació de les professions relacionades amb l’Enginyeria Informàtica.

19 comentaris:

  1. benvingut a la blogosfera, que a la blocosfera ja hi eres de fa temps.

    ResponElimina
  2. Molt bé Josep Maria, endavant amb la inicativa!!

    ResponElimina
  3. enhorabona josep!! que sigues constant en el blog. AMUNT VALÈNCIA!!!!!

    ResponElimina
  4. Felicitacions Josep Maria per donar a coneixer el teu treball per este canal de comunicaci´´o. En tot cas, dos comentaris: primer, crec que deuries corregir la referencia a la "meva" llista de blocs, i segon, ¿perque en lloc de parlar de P.V., no parles de Nacio Valenciana ( N.V.)?.

    Es molt important transmetre a tota hora la nacio de la que som naturals, la valenciana, per a que tots els valencianistes ens pugam alegrar.

    ResponElimina
  5. Enhorabona per la iniciativa. És cert que des de les comarques del nord del país la tasca que es fa a València es percep com llunyana, fins i tot aliena. Et proposes un objectiu molt necessari al plantejar donar a conèixer la vostra tasca a les Corts i et desitge èxit.

    ResponElimina
  6. Benvingut a la blogosfera Pañella. I recorda que cal ser perseverant i tindre diàleg amb el públic. Les TIC són un bon aliat per a la política de baix cap a dalt... si volem clar.
    Salut!

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots per la bona acceptació del meu blog, especialment a Nomdedéu que ha inaugurat els comentaris. Ara espere que siga del vostre interès tot allò que ací publique, de moment he replegat els suggeriments fets per tal de millorar el blog.
    A l'anònim que em suggereix utilitzar el nom de Nació Valenciana en lloc de País Valencià, simplement vull raonar-li que tots dos són infinitament millors que no l'absurd i gris de Comunitat, amb el que ens han castigat. Si jo use el de País és a conseqüència de que en un moment determinat aquest va marcar la posició del valencianisme progressista en front del de Comunitat i també perquè és el nom que ja li va donar el primer estatut valencià, el que l'alçament de Franco va impedir desenvolupar. Espere que aquesta altra "Qüestió de Noms" puga servir per unir-nos en la defensa d'aquest/a País/Nació, que tant estimem.

    ResponElimina
  8. Bona inicativa. Sobre tot dels que des de Castelló poc sabem de les Corts a banda que es es un lloc aon només uns tenen veu, i que eixa veu sona més quant més s'acosta a València.

    Pense que el missatge ha d'eixir al carrer, ja que el mitjans de comunicació de masses en son d'altres.
    I no es temps de missatges polítics, la gent d'esta generació fuig dels bens intangibles. Pense que la política del bloc hauria de ser de allargar-se al carrer, fer activitats no necessariament polítiques.
    Durant massa anys molts ciudatans l'única noticia al voltant de l'esquerra i l'oposició son les seues (vostres) guerres internes.

    Endavant, sort i unió. Encara tardarem molts anys en llevar al PP d'ahí pero no podem permetre que es mantinga la degradació intel.lectual, social, cultural i ética de les nostres terres.

    ResponElimina
  9. Enhorabona Josep per aquesta iniciativa i pel bon treball desenvolupat pel vostre grup a les Corts. No deixeu de fer eixa oposició a les Corts i no ens defraudeu per favor. Si no existira el bloc, caldria inventar-lo. DEsitjosos estem que aplegue el maig del 2011.
    El País valencià serà nacionalista, ecologista i d'esquerres o no serà.
    Salut i bloc

    ResponElimina
  10. Benvingut Enric, ara falta que vages actualitzant... xD

    ResponElimina
  11. continuem esperant l'actualització....

    ResponElimina
  12. Encara que has adscrit el comentari a la presentació del blog, supose que et refereixes a que ja fa uns dies que no l'he actualitzat. Si és així, t'agraïsc el seguiment que en fas i et faig saber que a Torreblanca, el meu poble, estem en festes. Acaben ja i, a més, demà mateix reprenem l'activitat parlamentària, i tornem a la feina. Reitere les gràcies al teu seguiment del blog.

    ResponElimina
  13. Bona nit Josep Maria, soc l´anonim que te va demanar que feres us del terme Nacio Valenciana per parlar de nostra realitat nacional. No me contestares repecte lo d´eliminar la referencia a la "meva" o siga la teua llista, pero en fi, lo que volia preguntar-te es si el Bloc pensa fer algo front als que promouen un referendum independentiste ficant nostra Nacio dins de Catalunya. Crec que este tema es fonamental. ¿ Que penses fer personalment per evitar que incloguen el PV o la NV en la seua Nacio?

    ResponElimina
  14. Bona nit, anònim company. Ni jo ni ningú del BLOC tenim cap problema en utilitzar el terme Nació Valenciana, com tampoc el de País Valencià; tan un com l’altre ens concedeixen entitat. No m’agrada el nom de Comunitat, malgrat ser el nom oficial, ja que va ser concebut per amagar precisament que el nostre País Valencià, o la nostra Nació Valenciana, té una història pròpia , una cultura pròpia, unes institucions pròpies, un dret foral propi, una llengua pròpia, que compartim amb altres pobles,... podríem dir moltes coses més. Espere que ningú considere que la utilització prioritària d’un o altre terme siga motiu d’enfrontament. La batalla dels noms i la dels signes ha de quedar definitivament soterrada. Hui hi ha coses més urgents de que tractar, la darrera ha estat que el PP i el PSOE s’han aliat per a supeditar el nostre dret foral al dret castellà i així ho han votat a Les Corts tots dos, conjuntament.
    No entenc el que dius sobre “la meva”. Si et refereixes a que he utilitzat aquest terme en lloc de “meua” simplement et diré que no ho faig pràcticament mai, però si ho he fet, és també correcta; no és usual al nostre País/Nació sinó que és pròpia de la variant dialectal oriental de la nostra llengua. La llengua la compartim amb més gent, encara que no visquen dins dels límits polítics del poble valencià.
    Respecte als referèndums que fagen altres no crec que tinguem que fer res. Nosaltres defenem la Nació Valenciana, que és on tenim responsabilitats, si algú creu que el fer referèndums li servirà per alguna cosa, que ho fage, ni ho critique ni propose fer-los ací tampoc.

    ResponElimina
  15. Bona nit Josep Maria, me pareix fantastic poder parlar d´estes coses ab un diputat nacional, pero pense que vos equivoqueu al BLOC si no vos oposeu frontalment respecte a eixe referendum, no perque siga independentiste, que no me pareix ni bo ni roin, pero quan s´incorpora una nacio ( i ademes es la nostra) a atra, pense que la unica veu parlamentaria que se autoproclama nacionalista valenciana algo ha de dir. Te pose un eixemple: si Murcia diguera que Alacant forma part de Murcia, cosa que per cert com saps historicament va ser veritat,algo tindrieu que dir.
    Per atra part, no me convenç aço d´utilisar un terme catal`a; te recorde des de la maxima afabilitat que el valencia esta en perill d´extincio per culpa del castella i tambe, per culpa de la varietat oriental del catal`a, o siga el catal`a de la capital de Catalunya.
    Penses que pot ser correcta dir MEVA pero, segurament per a tu seria correcte parlar tot en catal`a; Josep Maria, no crec que com diputat valenci`a, tingues que parlar en atra varietat que no siga la teua, ya est`a be d´ofrenar glories a atres pobles.
    ¿ Perque en els organs del BLOC, no penseu en pendre una iniciativa pareguda a la de UXV?
    En la meua opinio, si el Bloc es valencianista ha de aclarir el seu mensage, es a dir, nomes tenim una bandera, nomes tenim una nacio i nomes parlem una llengua, o la nostra varietat llinguistica no atra.
    Estic completament d´acort en tu, de que la recuperacio del dret foral, es fonamental. Es molt tris lo que esta fent el PSOE, i en especial el Delegat del Govern espanyol respecte a la questio foral.
    Anonim ( Bruce)

    ResponElimina
  16. Estimat Bruce: Primer que res vull disculpar-me per la tardança en contestar-te però aquestes darreres setmanes he tingut prou abandonat el meu blog, degut al treball de Les Corts, i aquest cap de setmana he intentat posar-ho tot al dia.
    Tornes a insistir en el tema del referèndum i, tal com ho dius, potser tingues raó, però el que passa és que jo no li he donat importància i no sé quina és la pregunta concreta ni si afecta al País Valencià tal com tu dius. En tot cas posaré més atenció al tema per si cal dir alguna cosa.
    Respecte a l’ús accidental de la paraula “meva” en lloc de “meua”, com podràs vore, no és habitual en mi, però tampoc està prohibit. Crec que hem d’utilitzar, preferentment les paraules pròpies de la nostra parla, però el fet de defendre la unitat de la llengua que parlem els valencians junt amb els catalans i la gent de les illes, a més de la franja i l’Alguer, fa que no renuncie a, de manera accidental, utilitzar alguna paraula més pròpia de la variant oriental, però si et bases en els meus escrits no podràs afirmar mai que voldria utilitzar només aquesta variant dialectal.
    Respecte al símbols, en algun moment caldrà arribar al consens, però tinc que recordar-te que el 9 d’octubre, persones violentes no van deixar participar als nostres joves, amb els quals estàvem Enric Morera i jo mateix, i això que l’única bandera que portaven els nostres joves era l'oficial. Ens diuen catalanistes però no volen que portem la senyera oficial. Així serà difícil la unitat del valencianisme.
    Espere seguir en contacte amb tu i poder avançar en la normalització del nostre País.

    ResponElimina
  17. Josep Maria, no cal dir-ho, els que van agredir-vos en l´ultim 9 d´octubre, evidentment no eren valencianistes, eren nazis. Tota la meua solidaritat. En qualsevol dels casos, segur que saps que per a cada Nacio nomes n´hi ha una bandera, i ya toca que el Bloc defenga sempre la bandera dels republicans valencians, dels valencianistes republicans front a Franco, la bandera de Gaet`a Huguet, de Barbera ( Fausti) i de D. Nicolau Primitiu, de Tomas Marti i de tants atres.
    No m´agrada sentir aço de la senyera oficial. N´hi ha una senyera valenciana, i una atra que no es valenciana. En fi, yo tambe he estudiat als jesuites, i se dir les coses de manera poc clara. Pero, tinc la sensacio de que este es un cami sense fi, si no som sincers. Me pareix que sense sinceritat, no tornaras a ser diputat de la meua nacio, que espere que siga la teua. En definitiva, es evident que el Bloc ha de dir clar i fort, que la unica nacio dels valencians es la nacio valenciana, sense complexos.

    Seria fantastic tindre una força realment nacionalista valenciana, sense que estiga plena de gent que voldria estar en un atre partit ( ERPV), pero no son consecuents nacionalment. En fi dona una ullada al Bloc Jove. El catalanisme es una ideologia com el espanyolisme, que se visten de valencianisme per traure vots. Seria fantastic que la gent que no es valencianista en el Bloc se llevara la careta i entrara en ERPV. Seria fantastic per al BLOC, i sobre tot seria maravellos per als valencians.

    Esta clar que cada persona te la seua historia, pero tinc la sensacio de que d´aci a poc, el nostre poble sera historia si esta generacio no arregla lo que gent de fora nos va vendre: que nosatres a soles no som res, que som part d´un atre tot ( Catalunya o Espanya).

    PD: El tema del referendum es molt important. Si no fas res deixaras de tindre legitimitat per a dir-te nacionaliste i valencianiste. Si tens dubtes respecte al nacionalisme catala llig a Rovira i Virgili o Prat de la Riba. Recorda que va fer Vinatea davant els que volien dividir nostra nacio.

    Salutacions cordials i te desige que poses la teua pedra en la conciliacio nacional.

    BRUCE

    ResponElimina