dissabte, 25 d’abril del 2009

EL BLOC RECOLZA LA VAGA DE L’ENSENYAMENT CONVOCADA PER AL 28 D’ABRIL.

Ahir, divendres, Enric Nomdedéu i jo mateix, ens vam reunir amb l’STEPV, a la seu de Castelló, per tal de valorar la situació actual, davant la convocatòria de vaga, efectuada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, per al dia 28 d’abril.
Enric durà al Ple de l’Ajuntament una moció al respecte i jo ja he presentat , a Les Corts, una pregunta oral per a que ens conteste el Conseller Font de Mora si té alguna intenció de reobrir les negociacions amb la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, pregunta que es debatrà al Plenari de la setmana següent.
Font de Mora, a qui personalment ja li he preguntat quan pensa dimitir, deixa, una vegada més, mostres de la seua incompetència i prepotència, quan , després d’haver negociat amb la Plataforma la desconvocatòria de la vaga anterior, amb el compromís de revisar els aspectes de la política educativa que es sol·licitava, l’únic que ha intentat és desfer la Plataforma, reunint-se per separat amb els seus diversos components, però açò no li ha donat resultat, perquè no tot el món es mou pels interessos partidistes i particulars, no tot el món es ven per tres vestits.
El problema és que tenim 30.000 alumnes en barracons, que escoles, com la de la Vilanova, estan en perill de caure o, com a la de Les Coves, els alumnes poden fer un safari caçant les rates que corren durant les classes; el problema és que, en lloc de negociar la retirada de l’Ordre d’Educació per la Ciutadania, tal com es va comprometre, ara intenta estendre-la a primària; el problema és que segueix sense fer-se la catalogació lingüística dels llocs docents i tampoc es fa cas de les sentències sobre el reconeixement dels títols de Filologia Catalana; el problema és que no es compromet a revisar el decret sobre admissió de l’alumnat de manera que es garantisca una distribució equilibrada de l’alumnat, afavorint, tal com està passant de manera descarada, l’ensenyament privat; el problema és que tenim un índex de fracàs escolar del 40 per cent, 10 punts per dalt de la mitjana de l’Estat.
Tots aquest problemes, com els manaments, es resumeixen en dos: el primer és Font de Mora, Conseller d’Educació i el segons és Camps, President de la Generalitat.
Tenim un conseller que en lloc de preocupar-se per aquest estat del sector educatiu, es refugia en l’autocomplaença dient que estem millor que mai, acontentant-se en explicar que ell ha fet molts més col·legis que el PSOE i perdent el temps estudiant els mecanismes necessaris per boicotejar la implantació de l’Educació per la Ciutadania, donant-la en anglès, o programant l’ensenyament del mandarí a uns alumnes que, avui, no assoleixen els contingut mínims en un 40 %.
Per una altra part tenim un President per a qui la prioritat està en premiar l’ensenyament privat, a l’igual que l’empresa privada - serà que el sector públic no li regala vestits a ells ni li fa obsequis “passant-se vint pobles”-. Tenim un President que als mestres de la pública mai ens ha dit “os quiero un huevo”.
Pareix ser que és el moment de demostrar-los als dos que nosaltres també tenim bigots per a posar-nos en peu i posar remei al mals de l’ensenyament públic valencià.

5 comentaris:

  1. Una bona manera de millorar les coses també és des de dins. Tonarà vosté a la seua plaça de professor? (i així, de passada, deixarà pas als joves), o ens apoltronarem a vore si hi ha sort i podem viure 4 anyets més del sou de diputat?

    Ramon, d'un poble de la Plana. No sóc militant, però sí votant del Bloc (fins ara, si no hi ha renovació el meu vot i el de la meua dona i fills, passarà a ERC)

    ResponElimina
  2. Hola Ramon Anònim: t’agraisc profundament l’afirmació que fas al respecte de que amb la meua tornada a la plaça de professor milloraria la situació de l’educació; no saps com em plau professionalment aquesta afirmació.
    Per una altra part, em sorprèn les ganes que tens de que pare fora de Les Corts, quan a penes fa dos anys que hi estic, més encara declarant-te votant (si tots els que es declaren votants del BLOC fora del dia de les eleccions votaren de veritat no patiríem gens per la barrera del cinc per cent). Potser el que no t’agrade es que represente al BLOC una persona que ha estat no només Regidor, sinó també Alcalde, Diputat Provincial, i ara, al mateix temps, Diputat a Les Corts Valencianes i President. Eixe és el meu currículum que he aconseguit treballant pel BLOC i pel meu País.
    Sent que no ens votes més, pense que mai ho has fet, i em base per a fer l’afirmació, en que aprofites un article de crítica al Conseller d’Educació, crítica assumida per tota la comunitat educativa, per criticar-me a mi, que no tinc cap responsabilitat en aquest tema, oblidant-te del problema real.
    Malgrat el que dius, seguiré treballant pel meu País, a Les Corts, t’agrade o no; jo responc davant els meus votants, i com has pogut deduir al llarg de la meua contestació, de moment em responen.

    ResponElimina
  3. Ramón, ramón..... no me sigues mamón. Ara no és el moment. Deixa que la teva dona i tots els teus fills voten amb llibertat, segons els seu criteri, sense guia i tu, tu fes el que vullgues. Amb un somriure.Benicàssim.

    ResponElimina
  4. Hola. Hem dic Jordi. Soc de Castelló. Jo, habitualment vote al BLOC. Perquè soc nacionalista moderat, ecologista no utòpic, i socialdemòcrata. Però aquesta volta estic indecís entre votar el PSOE, o la coalició d´ERC. Pense que és un error que el BLOC vaja de la maneta de dos partits de dreta, com són el PNV i CIU. Perdreu molts vots en aquestes eleccions.

    ResponElimina
  5. Hola Jordi: El Bloc va en la mateixa coalició que ha estat abans; compartim amb els nostres socis una nova visió d'Europa, el que és coneix com l'Europa de les Regions, la que es base en el reconeixement de tots els pobles que la formen, també els pobles sense estat, com el País Valencià. Si has estat un votant del BLOC, cec que t'enganyaries en canviar el teu vot, ja que si el BLOC hagués decidit anar en coalició amb Esquerra Republicana, ens hauria vetat, com ha fet amb el PSM i també va fer amb Enric Morera, quan va ser eurodiputat, i el va vetar per entrar a formar part de l'ALE, grup on estan inscrit ells. Per una altra part, si et planteges votar el PSOE, et recordaré que aquest va votar, junt amb el PP, contra l'informe Auken,sobre l'urbanisme valencià, cosa que no van fer els nostres aliats "de dreta".

    ResponElimina