dimecres, 23 de novembre del 2011

Vigilarem que el nou col.legi de Benadressa figure realment en els pressuposts del 2012



És totalment indigna la situació que han de viure cada vegada que hi ha pluges fortes els alumnes i el professorat del col.legi Benadressa, una situació que ara novament s’ha tornat a repetir. Les moltes reunions i entrevistes que he mantingut amb l’AMPA, acompanyat per la regidora del BLOC a Castelló Ali Brancal i el nostre candidat Roger Mira, i les moltes concentracions en què hem estat presents, per a solidaritzar-nos amb ells per la lamentable situació que viuen des de fa més de 5 anys, impartint les classes en barracons indignes i havent de tancar i evacuar el centre, de vegades amb l’ajuda de la policia local i tot, cada vegada que les pluges augmenten la seua intensitat.

El PP els ha promès que en els pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent estarà consignada una quantitat per a l’execució de les obres del nou centre escolar; però, per desgràcia, eixa és una promesa que els pares, mares i professors del centre estan cansats d’escoltar, any rere any, sense que després es faça res en la realitat. Per això, els hem promés que, des de Compromís, vetllarem per a garantir que efectivament estiguen pressupostades les obres, i després, sobretot, que es duguen a terme en la realitat, perquè no seria la primera vegada que apareixen en els pressupostos i després no s’executen”

Quan l’actual president de la Generalitat era alcalde de Castelló, aprovava a nivell municipal instar el Consell per a l’execució d’aquesta obra, però després, com a diputat autonòmic, votava en contra de les propostes que Compromís presentava a les Corts per a instar a executar-la, potser ara, coma President s’abstinga i d’eixa manera ja ho haurà fet tot, excepte donar llum verda a la construcció del centre. Com hem vist no és cap garantia de la seua posada en marxa el fet que el president de la Generalitat siga castellonenc, i per això nosaltres continuarem ben atents i vigilants, fins aconseguir que acabe d’una vegada la situació d’indignitat que pateix el col.legi Benadressa”

dimecres, 9 de novembre del 2011

HIPOTEQUES

Molta gent, en les comarques de Castelló i a tot el País Valencià, han perdut sa casa en el que va d’any. I això, és molt preocupant. És preocupant perquè els dos grans partits, PP i PSOE, han tingut temps i ganes de fer una reforma exprés de la constitució per a tranquil•litzar als mercats, tal volta per a salvar-los, però no per a salvar a les persones.

És preocupant que ens trobem en eixa dinàmica, en una manca total d’humanisme per part de polítics i d’empreses. Que estiguem en crisi, com fa ja quatre anys que ho estem, no significa que tot valga, que s’hagen de prendre decisions sense reflexionar. El govern, per molt que ho negue ara el candidat Rubalcaba, ha injectat molts diners en la banca, uns diners públics, de totes i tots i, per contra, els bancs continuen deixant a la gent sense casa.

Compromís va ser el primer en actuar davant d’aquest fet; ja fa més d’un any, en l’anterior legislatura vam presentar a Les Corts Valencianes una proposta per tal de que es modificara la llei hipotecària de manera que s’acceptara la dació en pagament, o siga que les persones afectades s’alliberaren de tota la hipoteca amb la dació de l’objecte hipotecat, majoritàriament la vivenda, sense tenir que abonar res més. PSOE i PP van votar en contra argumentant que això desequilibraria tot el mercat hipotecari i que augmentaria el preu de les hipoteques. Ara vam tornar a presentar la proposta i el PSOE va canviar de postura donant el vot positiu, encara que jo crec que no va ser sincer sinó que ho va fer per què ho considerava convenient davant les eleccions; el PP va seguir igual, va votar que no, o siga que no vol canviar la llei, eixa llei que permet que tiren de casa a les famílies i que, a més, tinguen que seguir pagant la resta de la hipoteca.

Per això, hui vull tindre unes paraules de record i de solidaritat amb aquelles persones que han perdut injustament sa casa. Sé que se sentiran totalment desemparats, sé que deixaran de creure en la democràcia i en la política, però cal que sàpiguen que no tots són iguals.